Půjčovna přívěsných vozíků

Pokud potřebujete přepravit něco většího nebo těžšího, než se vejde do vašeho auta, můžete využít služby půjčovny přívěsných vozíků. Přívěsné vozíky jsou praktické a levné řešení pro různé situace, jako je stěhování, dovolená, nákup nábytku nebo zahradní techniky. V tomto článku vám poradíme, jak si vybrat vhodný přívěsný vozík, na co si dát pozor při jeho zapůjčení a jak s ním bezpečně jezdit.

Jak si vybrat přívěsný vozík?

Při výběru přívěsného vozíku je třeba zvážit několik faktorů, jako jsou:

  • Velikost a hmotnost nákladu: Podle toho si zvolíte typ a rozměr přívěsného vozíku. Existují různé varianty, jako jsou otevřené nebo uzavřené přívěsy, s pevnou nebo sklopnou podlahou, s plachtou nebo bez ní. Důležité je také dodržet maximální povolenou hmotnost nákladu a celkovou hmotnost vozidla s přívěsem.
  • Typ tažného zařízení: Musíte mít na svém autě namontovanou tažnou tyč nebo hák, který je schopen utáhnout váhu přívěsného vozíku. Tažné zařízení musí být také opatřeno elektrickou zásuvkou pro zapojení světel a brzd přívěsu. Pokud nemáte tažné zařízení, můžete si ho nechat namontovat v autorizovaném servisu nebo si ho zapůjčit společně s přívěsem.
  • Délka a frekvence půjčení: Podle toho si zvolíte cenu a podmínky půjčení. Některé půjčovny nabízejí slevy pro dlouhodobé nebo opakované zákazníky. Také je dobré se informovat o možnosti vrácení přívěsu na jiném místě nebo o pojištění proti škodám nebo krádeži.

Na co si dát pozor při zapůjčení přívěsného vozíku?

Před zapůjčením přívěsného vozíku je třeba splnit několik podmínek, jako jsou:

  • Řidičský průkaz: Musíte mít platný řidičský průkaz pro skupinu B nebo B+E, podle toho, jak velký je váš přívěs. Pokud máte řidičský průkaz vydaný v jiném státě EU, musíte mít také mezinárodní řidičský průkaz.
  • Doklady o vozidle: Musíte mít platný technický průkaz a pojištění vašeho auta i přívěsu. Pokud si půjčujete auto i přívěs od stejné firmy, stačí vám jejich smlouva o půjčení.
  • Záloha: Většina půjčoven vyžaduje zaplacení zálohy před zapůjčením přívěsného vozíku.